CONTACT

Un Recuerdo Para Siempre

Grijp Deze Unieke kans!

Hi, heb je een algemene vraag of wil je wat weten over een eventuele stage in Spanje of over één van onze projecten van de Estudiantes Academy? Vul onderstaand formulier in en wij nemen z.s.m. contact met je op.


FAQ & Tips

VEEL GESTELDE VRAGEN

1. Ik meld mij aan, en dan?

Op het moment dat je interesse toont in een stage in Spanje via Estudiantes Costa Blanca vul je het contactformulier in. Wij nemen dan altijd vrijwel direct contact met jou en jouw school op om kort te sluiten of er opties zijn voor jou hier aan de Costa Blanca. Na dit contact sturen wij een vrijblijvend start/informatiepakket op dat je op je gemak kunt doorlezen. Als je deze formulieren ondertekent en terug stuurt gaat onze samenwerking van start.

 

2. Hoe ziet mijn accommodatie eruit?

Je accommodatie is altijd een verzorgd appartement dat minimaal voldoet aan de Europese norm. Onze appartementen zijn volledig gemeubileerd. Bestek, potten en pannen zijn aanwezig. Je woont meestal met gemiddeld drie mensen in één appartement. Alle studenten zijn van Estudiantes Costa Blanca. Bekijk voor meer informatie onze pagina over huisvesting.

3. Hoe zit het met het openbaar vervoer?

Het Openbaar Vervoer is anders geregeld aan de Costa Blanca dan dat je in Nederland gewend bent. In sommige plaatsen komt er helemaal geen bus en in het hoogseizoen heb je te maken met vertragingen. Spanje heeft veel bergen dus fietsen (mits je getraind wielrenner bent) is niet overal een optie. Waar het openbaar vervoer wel voldoende aanwezig is, zijn er bussen en treintjes die op tijd rijden en een stuk goedkoper zijn dan in Nederland!

 

4. Wat is het klimaat aan de Costa Blanca?

Over het algemeen is het weer aan de Costa Blanca zacht. Milde winters, warme zomers. Uiteraard kan het ook hier waaien en regenen. Op internet kun je goed per seizoen kijken wat de voorspellingen zijn.

 

5. Hoe duur is een stage via Estudiantes Costa Blanca?

Een overzicht van onze prijzen kun je teruglezen op de website onder de knop Kostenplaatje.

 

6. Wat houdt de Campus in?

Als je naar Spanje komt voor je IBPV wordt er van je verwacht dat je een klein beetje Spaans spreekt. Een goede voorbereiding is het halve werk. Estudiantes biedt een fijne voorbereidende intensieve training aan op de Campus van de Universiteit van Alicante. Het is een training gericht op verpleegtechnisch handelen, anatomie, klinisch redeneren en medicijnleer. Alles in het (begrijpend) Spaans. Verder ligt de focus op de dagelijkse taal die je nodig hebt wanneer je werkt in de zorg. Meer informatie hierover lees je terug in het inschrijfpakket.

 

7. Is Spanje een stuk goedkoper dan in Nederland?

Als je goed oplet waar je je boodschappen doet en waar je op het terras gaat zitten kan het leven in Spanje goedkoper zijn dan in Nederland. Alle Costa’s in Spanje zijn kustplaatsen en zeker in het hoogseizoen kunnen sommige prijzen gelijk zijn aan de prijzen in Nederland. Toch, over het algemeen, is het leven aan de Costa Blanca goedkoper dan dat je gewend bent.

 

8. Stagevergoeding

Aan de Costa Blanca is stagevergoeding niet gebruikelijk. Ga er dan ook niet standaard vanuit dat je stagevergoeding gaat ontvangen. Spaar goed voor je stage, zet je OV stop en vraag je uitwonende beurs aan.

 

9. Hoe zit het met gas/water/licht en internet?

De huisvesting wordt compleet aangeboden. In het maandelijkse bedrag van de servicekosten zijn deze kosten inclusief.

 

10. Waar kan ik Estudiantes voor inschakelen tijdens mijn verblijf in Spanje?

Alle studenten die via ons zijn ingeschreven krijgen een digitale informatiemap met alle informatie over de omgeving, belangrijke telefoonnummers en een goed duidelijk overzicht op alfabet gesorteerd.

Verder zijn wij bereikbaar in geval van nood, kun je ons altijd bellen wanneer je plotseling overvallen wordt door heimwee en zijn wij voor jou altijd te bereiken voor vragen over stage, opdrachten, examens en onderhoud van je huis en nog veel meer.

 

11. Is er een wasmachine aanwezig in mijn accommodatie?

Ja, in elke accommodatie is een wasmachine aanwezig. Je kunt dus thuis gewoon wassen en je hoeft niet naar een wasserette. Ook is er een strijkplank en een strijkijzer.

 

12. Wat neem ik allemaal mee op stage?

Spanje is een gewoon EU land, dat houdt in dat alles te koop is. Verzorgingsartikelen zijn volop verkrijgbaar. Qua kleding is Spanje hét land waar de Mango, Zara en veel meer leuke winkels ontstaan zijn. Shoppen is goedkoper dan in Nederland dus kun je ´shop ’till you drop´. Verblijf je 20 weken in Spanje? Ook hier hebben we seizoenen. Geef je bezoek de kleding mee van het seizoen dat geweest is en laat ze het nieuwe seizoen aan kleding voor je meenemen 🙂

 

13. Kan ik mijn accommodatie eerder betrekken of kan ik na mijn stage nog even in Spanje blijven?

Wij adviseren studenten drie a vier dagen vóór aanvang van de stage aan te komen (let op: aankomsttickets dienen in de ochtenden geboekt te worden op ma t/m vr vanwege administratieve afhandelingen). Langer van te voren komen raden wij af. Wanneer je stage is afgelopen kun je altijd nog even een paar dagen vakantie houden in Spanje. Voorafgaande aan je stage geef je aan, welke periode je jouw huis wilt reserveren en krijgt hiervoor een contract.

 

14. De uitstapjes van Estudiantes Costa Blanca

Zeer regelmatig organiseren wij uitjes. Dit doen we zodat je een goed beeld krijgt van Spanje, je de mogelijkheid hebt om alle overige studenten te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en natuurlijk ook gewoon voor de fun. De uitstapjes zijn niet verplicht maar het is altijd leuk als je er bij kunt zijn. Deze uitjes bestaan soms uit een hapje en een drankje tot aan echt een dag met elkaar op pad. De kostprijs hiervan hoor je altijd van te voren.